רודן ופסלי יוון העתיקה
בימים אלה המוזיאון הבריטי (British Museum - BM) מציג תערוכה נהדרת שמסתכלת על הקשר בין הפסל הצרפתי אוגוסט רודן (August Rodin) והפסלים הקלאסיים של יוון העתיקה, כיצד למד רודן מגדול הפסלים הקלאסיים פידיאס וכיצד הדבר בא לידי ביטוי בעבודתו.
תערוכות המוקדשות כולן לפיסול הן נדירות למדי בימינו ולכן זו הזדמנות לכל חובבי הז׳אנר. הBM עושה זאת בצורה נהדרת, בדגש על עיצוב המרחב והתאורה. התערוכה פתוחה עד ה29 ביולי.
התערוכה מביאה את המיטב ממוזיאון רודן בפריס (וחוסכת לכם נסיעה) יחד עם אוצרות הפיסול הקלאסי שמוחזקים ב-BM. שני נושאים שחשוב לתת עליהם את הדעת בהקשר זה: הפסלים היווניים מוצגים באופן קבוע בBM והגישה אליהם ניתנת חינם ולכן יש בזה מן הציניות להכריח את הציבור לשלם על הזכות להנות מהם בתערוכה זו, מה גם שגלריית הפרתנון, שנבנתה במיוחד עבורם, נראית כרגע די עצובה ומיותמת. עניין נוסף הוא הניסיון ללגיטימציה: הפסלים היווניים בתערוכה משתייכת לקבוצה די גדולה המכונה Elgin Marbles. אלה פסלי שיש שהלורד אלגין הביא מיוון בתחילת המאה ה19, אחרי שהוריד אותם מהפריז והגמלון של הפרתנון, ובסוף תרם אותם למוזיאון הבריטי (הוא לא הצליח להקים את המוזיאון שחלם עליו). כיום יש דיון מאוד נוקב לגבי הזכות של בריטניה להחזיק באוצרות התרבות של מדינה אחרת ויוון דורשת החזרתם כחלק מתהליך שנקרא repatriation. אוצרי התערוכה מסבירים שרודן לא נסע ליוון אלא חזה בפלא היווני בביקורו בBM וכביכול נותנים לגיטימציה להחזקת הפסלים בבריטניה.